pinterest adverteren

Pinterest adverteren is mogelijk in Nederland vanaf april 2019. Pinterest heeft in Nederland in 2021 al 3,9 miljoen gebruikers. Pinterest is enorm populair vooral voor bedrijven die zich richten op de B2C markt. De gemiddelde “pinner” zit 34 minuten per dag op Pinterest. Dit is langer dan op Facebook en Instagram.

Mensen gebruiken Pinterest om ideeën te krijgen voor wat ze willen kopen of doen. 90% zegt dat Pinterest invloed heeft op de producten die ze kopen. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 55 jaar. Ongeveer 70% is vrouw, maar mannen gaan er ook steeds meer gebruik van maken. Ze hebben een gemiddeld hoger inkomen en hebben een echte koopintentie. 

Ieder plaatje linkt naar een pagina op jouw website wat bijvoorbeeld naar jouw blogpost of checklist gaat of naar een product op jouw webshop. 

Een ander groot voordeel van Pinterest is dat die afbeeldingen vindbaar blijven. Een jaar, of zelfs 2 jaar later, kun je nog steeds bezoekers naar je website krijgen door een pin die je gepost hebt.

De kosten per resultaat zijn relatief laag.

Voor welke bedrijven is Pinterest geschikt?

Populairste categorieën op Pinterest zijn:

  • DYI 
  • Home-deco 
  • Entertainment 
  • Educatie 
  • Kunst 
  • Damesmode
  • Eten en Drinken
  • Schoonheid

Heb je een webshop en verkoop je producten die passen bij deze onderwerpen dan zit je helemaal goed om te adverteren op Pinterest. Ook voor kennis ondernemers, zoals bloggers, online marketeers, coaches is het kanaal interessant, het zorgt voor veel verkeer naar jouw blog.
Heb je een bedrijf dat zich alleen maar op mannen richt? Of alleen op 65+ dan is het wellicht minder geschikt voor jouw bedrijf om pinterest marketing te doen.  

 

Welke targeting mogelijkheden zijn er?

Advertenties zijn gewone pins waarbij je betaalt om de pin op een opvallende plek te laten zien. Deze pins zijn zichtbaar in de startpagina, categorieoverzichten en relevante zoekresultaten van je gewenste doelgroep.pinterest advertentie targeting

1. Interesses

Je kunt targeten op categorie en specifieke interesses binnen een categorie. Zie hieronder, de lijst is nog langer dan het hier laat zien.

pinterest interesses

2. Trefwoorden

Tip: gebruik meer dan 25 keywords.

pinterest trefwoorden

Lees ook het pinterest artikel over targeting op trefwoorden.

3. Remarketing

Dit zijn de mogelijkheden om doelgroepen te maken van mensen die bijvoorbeeld al eerder op je website zijn geweest of al op je mailinglijst staan.

pinterest doelgroep remarketing

In de advertentie rapportage vindt je allerlei informatie over de campagnes, advertentiegroepen en advertenties die je hebt lopen.

Heb je geen tijd om je hier helemaal in de verdiepen, maar wil je toch graag vele bezoekers trekken naar je webshop of website? Ik help je graag om een campagne voor je op te zetten en de advertenties te testen. Wil je Pinterest Adverteren uitbesteden ? Boek een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in via de website.

 

Pin voor later:

Pinterest adverteren bedrijven

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *