notities adwords

Er is een nieuwe functie beschikbaar in Google Adwords. In de nieuwe interface van het programma is er nu de mogelijkheid om een notitie toe te voegen aan de lijngrafiek met gegevens. Het was al beschikbaar in Analytics, maar nu ook in Adwords.

Dit kan heel handig zijn als je bijvoorbeeld op een bepaalde datum je website hebt aangepast of als je een belangrijke marketingactie hebt gedaan. Dan kun je de statistieken beter begrijpen. Soms zie je ineens een hoge piek of dal in je grafiek en kan het daarmee te maken hebben.

Het is op account, campagne of advertentieniveau te gebruiken.

Hoe doe je dit en waar vind ik het?

Ga naar een campagne en kies een periode, bijvoorbeeld de afgelopen 30 dagen. Klik in de grafiek op de lijn bij de betreffende datum. Klik op opmerking toevoegen.

Je ziet daarna een grijs blokje onder de grafiek. Je kunt daarna nog een opmerking toevoegen of alle opmerkingen bekijken. Zie hieronder.

Google Adwords campagne optimalisatie liever uitbesteden?

Neem contact op via contact@vm-onlinemarketing.nl voor meer informatie en ik help je graag met het verbeteren van je Adwords resultaten. Je kunt ook een gratis, vrijblijvende Adwords scan aanvragen.